Bliv medlemLogin

Om cloudcertifikatet

Cloudcertifikatet er et kvalitetsmærke​

Cloudcertifikatet er et kvalitetsstempel, som kun må bruges af virksomheder, som har været igennem en certificeringsproces og er blevet godkendt til at bruge det.

Kravene til certificering er udvalgt, så de omfatter de forhold , der har betydning for kvaliteten af ydelsen, men som de færreste købere af cloud, hosting og andre forretningskritiske it-ydelser selv har forudsætninger for at gennemskue. Teknikken og processerne bag it-drift bliver mere og mere komplicerede. Ved den certificeringsproces, som fører til Cloudcertifikatet, skal den ansøgende virksomhed redegøre for, hvordan man rent teknisk har opbygget sit datacenter samt for de processer, som er etableret omkring driften. Denne redegørelse vurderes og kontrolleres af en uafhængig it-revisor.

Certificering omfatter også en vurdering af, om virksomhedens forretning er sund. Det vil sige, om man som kunde kan føle sig tryg ved, at ens leverandør er der både i morgen og om et år.

Cloudcertifikatet er skabt og administreres af brancheforeningen Danish Cloud Community, tidl. BFIH. Communityet er samlingspunkt for virksomheder, som tilbyder hosting og anden drift af forretningskritiske it-ydelser i cloud.

Cloudcertifikatet - kvalitetsmærke og certificering​

Cloudcertifikatet hjælper købere af it-hosting med at vælge den bedst mulige løsning. Cloudcertifikatet er et kvalitetsmærke, som bygger på en certificering. Cloudcertifikatet er lavet for at hjælpe købere af hosting, it-drift og cloudydelser med at vælge den bedst mulige løsning. Samtidig gør Cloudcertifikatet det muligt for leverandører af disse ydelser at dokumentere deres kvalitet. Udbuddet af ydelser inden for hosting, it-drift og cloudydelser er i kraftig vækst, og der mange forskellige typer ydelser og mange forskellige kvaliteter af ydelser. Cloudcertifikatet er en gennemarbejdet løsning på en kvalitetsløsning og hvordan man dokumenterer den.

Cloudcertifikatet gives til virksomheder, som kan dokumentere, at de har styr på forretningen. Når du vælger en leverandør med Cloudcertifikatet, er specielt fire ting med til at give dig ro i sjælen:

Kvalitet
Certificerede virksomheder har styr på kvaliteten og orden i maskinrummet. Det viser sig ved processer dokumenteret i en ISAE 3402-erklæring samt det vi kalder mindstemål for god hosting: Køle-anlæg, brandslukning, backup-sikring,  nødstrømsanlæg, redundant internetforbindelse samt dokumenterede forretningsgange for forebyggelse af angrebstruslen fra cyberkriminalitet.

Stabilitet
Den certificerede virksomhed er en veldrevet og stabil samarbejdspartner, som gerne deler regnskaber, forsikringer og going-concern erklæring med sine kunder.

Gennemsigtighed
Cloudcertificerede virksomheder beskriver deres ydelser forståeligt og lægger relevante data åbent frem.

Kontrol
For at opretholde sit Cloudcertifikat gennemgår virksomheden en årlig recertificering. Det betyder, at den bliver set efter i sømmene af en udefrakommende specialist.

Vi anbefaler naturligvis, at du vælger en leverandør, som har Cloudcertifikatet, fordi det giver en god sikkerhed for kvalitet. Men uanset om din leverandør har Cloudcertifikatet eller ej, så kan det være en udfordring at købe hosting, it-drift og cloudydelser, vælge de rigtige løsninger og vide, hvad man har brug for. 

Code of conduct

Det står vi på mål for

Danish Cloud Communitys Code of Conduct er medlemsvirksomhedernes fælles retningslinjer for god adfærd i forhold til medarbejdere, kunder, leverandører, øvrige aktører i branchen samt ikke mindst miljøet.

Cloudcertifikatet en tryg adgang til skyen

Cloudcertifikatet sikrer, at de certificerede medlemmer af Danish Cloud Community leverer dokumenterede ydelser, som lever op til branchens krav om god hosting.
Og for det andet er den med til at skabe troværdighed og gennemsigtighed i medlemmernes kommunikation med deres kunder.

Nulstil adgangkode

Indtast din email for at nulstille din adgangskode

Log ind her