Bliv medlemLogin
marts 18, 2024

Globalt opkøb af cloud-software kan give prisstigninger i danske virksomheder

Med Broadcom Inc’s opkøb af virksomheden VMware i november 2023, oplever kunderne store prishop, store ændringer i forretningsvilkår og meget korte tidsfrister. Broadcom udnytter VMwares stærke markedsposition til at hæve priser uden at tilføre ny værdi til kunderne.

VMwares software er indenfor de seneste 10-15 år blevet et populært værktøj til at virtualisere servere, hvilket er en central teknologi til at flytte data og processer fra specifikke servere til et miljø af virtuelle servere i clouden. Det være sig både store public clouds og private cloud-tjenester. VMwares produkter bruges både af managed service providere, MSP’er, som varetager digital infrastruktur på vegne af virksomheder, samt større private og offentlige virksomheder, som selv varetager deres digitale infrastruktur. Der er konkurrerende produkter på markedet og i større, komplekse løsninger er det normalt bruge flere produkter til den samme opgave. Uanset hvilket produkt, man bruger, er software til virtualisering af servere et meget centralt værktøj, som ikke kan udskiftes fra den ene dag til den anden.

Broadcom: Store umotiverede prisstigninger, korte varsler og mindre funktionalitet
Broadcoms opkøb af VMware blev endeligt godkendt i november 2023, og siden slutningen af december 2023 er der blevet varslet store ændringer af det nye VMware by Broadcoms produkter. Eksisterende aftaler er opsagt med meget kort varsel, store prisstigninger er varslet, desuden er der foretaget omfattende indskrænkninger af funktionalitet, idet der bliver lukket ned for mange produkter.
”Det vi oplever er, at VMware by Broadcom udnytter deres stærke markedsposition til at skrue priserne urimeligt op uden at levere øget værdi. Desuden er der en uhørt kort frist til at skifte til et andet produkt, hvilket sætter MSP’er i hele Europa i en svær situation,” forklarer Finn Vagner, CEO i Danish Cloud Community.
Han tilføjer, at situationen besværliggøres yderligere, fordi de præcise vilkår for fremtidig brug af VMware by Broadcoms produkter endnu ikke er meldt ud fra Broadcoms side, og at heller ikke det danske ben af VMware tilsyneladende kender detaljerne og derfor ikke kan hjælpe.

Broadcoms agereren påvirker store som små, private som offentlige virksomheder
De hævede priser og nye vilkår for VMware by Broadcom vil blive mærkbart i mange danske virksomheder, private såvel som offentlige. Danish Cloud Community skønner, at over halvdelen af de cloudløsninger, som kører i Danmark, helt eller delvist anvender VMwares software. Der er stor forskel på, hvordan og hvornår VMware by Broadcoms nye vilkår vil slå igennem, dog kan de første prisstigninger forventes allerede i maj 2024.
Finn Vagner: ”Vores medlemmer ønsker blot at give slutkunderne en god og stabil løsning, og det knokler de for hver eneste dag. Der knokles stadig, også fremadrettet, selv om VMware by Broadcom ikke gør det nemt!”
Han fortæller videre, at man vil få besked direkte fra sin leverandør, hvis man har en løsning, der involverer VMwares software.

Kontakt:
Finn Vagner, CEO, Danish Cloud Community, fva@cloudcommunity.dk, +45 40 30 63 57
Ulla Norup Panild, sekretariatschef, Danish Cloud Community, unp@cloudcommunity.dk, +45 23 90 40 08

Code of conduct

Det står vi på mål for

Danish Cloud Communitys Code of Conduct er medlemsvirksomhedernes fælles retningslinjer for god adfærd i forhold til medarbejdere, kunder, leverandører, øvrige aktører i branchen samt ikke mindst miljøet.

Cloudcertifikatet en tryg adgang til skyen

Cloudcertifikatet sikrer, at de certificerede medlemmer af Danish Cloud Community leverer dokumenterede ydelser, som lever op til branchens krav om god hosting.
Og for det andet er den med til at skabe troværdighed og gennemsigtighed i medlemmernes kommunikation med deres kunder.

Nulstil adgangkode

Indtast din email for at nulstille din adgangskode

Log ind her