Bliv medlemLogin
februar 11, 2022

Den Europæiske Cloud Branche i opråb til Margrethe Vestager

Sammen med 40 europæiske virksomheder og brancheorganisationer har Danish Cloud Community sendt et åbent brev til EU-kommissær Margrethe Vestager. Brevet er en opfordring til, at kommissæren med ansvar for bl.a. ”et Europa klar til den digitale tidsalder” gør sin indflydelse gældende i de aktuelle forhandlinger om Digital Markets Act.

Jens E. Thorndahl, administrerende direktør i Danish Cloud Community, forklarer:
”Som Digital Markets Act ser ud lige nu, er virksomhedssoftware som for eksempel produktivitetssuiterne Microsoft 365 og Google Workspace ikke omfattet, når de afvikles fra en cloud. Det betyder, at de såkaldte ”gatekeepere”, som i forvejen har en dominerende position på det marked, fortsat vil kunne operere med vilkår, som er besværlige og dyre for brugerne og dermed gør det sværere for danske og europæiske virksomheder at høste de mange fordele, som digitaliseringen giver mulighed for.”

Den europæiske cloudbranche understreger, at der kun er behov for en ganske lille ændring i definitionen af de platforme, som den kommende EU-lovgivning skal dække, og at den ændring formelt set godt kan besluttes under de nuværende trilogforhandlinger mellem Ministerrådet, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen.

Det åbne brev til Kommissær Vestager kan downloades her.

Code of conduct

Det står vi på mål for

Danish Cloud Communitys Code of Conduct er medlemsvirksomhedernes fælles retningslinjer for god adfærd i forhold til medarbejdere, kunder, leverandører, øvrige aktører i branchen samt ikke mindst miljøet.

Cloudcertifikatet en tryg adgang til skyen

Cloudcertifikatet sikrer, at de certificerede medlemmer af Danish Cloud Community leverer dokumenterede ydelser, som lever op til branchens krav om god hosting.
Og for det andet er den med til at skabe troværdighed og gennemsigtighed i medlemmernes kommunikation med deres kunder.

Nulstil adgangkode

Indtast din email for at nulstille din adgangskode

Log ind her