15
dec

Danish Cloud Community samarbejder med Niras om CO2-beregner målrettet branchen

Danish Cloud Community har truffet aftale med Niras A/S om udvikling af et beregningsværktøj til medlemsvirksomhederne, der udover at kunne beregne alt det CO2 aftryk, normale virksomheder udleder, også tager højde for det specielle udstyr og de særlige forhold, der karakteriserer branchen. CO2-beregneren bliver en udvidelse, der kan bruges som tillæg til den CO2-beregner, som Erhvervsstyrelsen i efteråret 2020 stillede til rådighed for alle virksomheder i Danmark.

 Jens Erik Thorndahl, administrerende direktør i Danish Cloud Community, forklarer:

 ”Vi og vores medlemmer vil gerne gøre vores til at reducere udledningen af drivhusgasser. For os er det logisk at starte med at beregne det nuværende niveau af udledninger, og hvordan udledningerne fordeler sig på forskellige aktiviteter. Kun på den måde kan det blive anskueliggjort, hvor man får den største effekt via en målrettet indsats. Det skal vi bruge udvidelsen til CO2-beregneren til.”

 CO2-beregneren bliver klar til brug i første kvartal 2021, og vi vil herefter løbende fortælle om vores erfaringer og resultater med at bruge den.