Netværksmødet med temaet Cybersikkerhed & AI blev afholdt med stor succes, hvor engagerede deltagere og inspirerende oplægsholdere skabte en dag fyldt med ny viden, netværk og faglige indsigter. I smukke omgivelser på Trinity Hotel & Konference Center bød dagen på flere spændende oplæg, der hver gav værdifulde perspektiver på dagens tema og konkrete takeaways. Læs med og se hvad vi har plukket ud fra dagen.
Cybertruslen – Det aktuelle trusselsniveau, konkrete cases og risici forbundet med brugen af cloud
”Mathias (..), som med sin altid skarpe indsigt i det aktuelle trusselsniveau – fra crypto mixing og SIM-swapping, til cybercrime-as-a-service og cloud-based attack vectors – satte den perfekte ramme for dagens emner”.
Mathias Holdt fra itm8 gav et indblik i det aktuelle trusselsniveau i Danmark. Deltagerne blev præsenteret for konkrete eksempler på, hvordan Cyber-truslen har udviklet sig de seneste år, hvordan cyberangreb benyttes i forbindelse med krigsførelse, hvad der rører sig inden for Crime-as-a-Service samt hvilke risici der kan være forbundet med brugen af cloudtjenester.
Key takeaways:
- Et stigende antal virksomheder vælger at betale for ikke at få skadet deres omdømme
- Det er vigtigt at tøve en kende med at gå i restore-mode, fordi man risikerer at gå glip af vigtig viden om, hvordan hackerne kom ind
- Professionelle cyber-gidselforhandlere kan være en rigtig god idé for at få rimelige vilkår
Overflyvning over lovgivning indenfor AI & Cybersikkerhed
”Jeg følte der var gået 15 minutter da han rundede af – Det var super spændende og SÅ relevant. For min skyld kunne vi have holdt en hel dag sammen med ham!”
Dette oplæg satte fokus på NIS2, DORA, CRA, AI Act og Data Act, hvor Jesper Løffler Nielsen fra Focus Advokater delte sin ekspertise inden for hvad de enkelte regelsæt går ud på og især, hvordan de påvirker medlemmer af Danish Cloud Community.
Key takeaways:
- Forvent ikke, at digital regulering rulles tilbage, trods Ursula von der Leyens plan om massiv deregulering og afbureaukratisering
- Der er et langsigtet mål med ”tsunamien af digital regulering”: Operationelle EU Data Spaces
- Datatilsynet forventer, at man holder sig opdateret
Hvad skal der til for at blive verdensmester i hacking?
”God fortæller og voldsomt relevant. Et godt indblik i hvordan man med positiv hacking kan opdage sårbarheder. Og generelt bare fedt indblik i hvad de laver – meget inspirerende.”
”Kanon indlæg og mega fedt at få indblik i en anden del af vores branche – klart noget der giver mening, bare at give os et andet perspektiv.”
Sidste oplæg blev leveret af Morten Eskildsen fra hackerteamet Kalmarunionen, som tog os igennem hvad der skal til for at komme på toppen af verdensrangslisten som white-hat hackerteam. Gennem røverhistorier og cases fra virkelige konkurrencer fik deltagerne et billede af, hvordan det foregår bag kulisserne og hvordan hacking kan være en hjælp for virksomhederne i deres arbejde med cybersikkerhed.
Key takeaways:
- Når stort engagement og skarpe hjerner mødes, kan man blive nr. 1 på verdensranglisten, endda baseret på frivillighed!
- Kalmarunionens erfaring er, at AI primært er en hjælp for hackerne ved de forholdsvist ”simple” angreb – men det kan ændre sig
- Etisk hacking er med til at styrke cybersikkerheden
Tak for en fantastisk dag!
Vi takker alle deltagere for jeres engagement og de mange gode spørgsmål, der skabte en dynamisk og lærerig dag. Den positive feedback har været til at tage og føle på, og vi glæder os allerede til næste event, hvor vi besøger Microsoft til et eksklusivt ”Mini Ignite” format. Hold øje med vores nyhedsbrev og Linkedin for mere information – vi ses næste gang!